Smuldrekake med plommer og amaretto

En nydelig smuldrekake med sesongens norske plommer i en italiensk vri. Kaken er kjempeenkel å lage og smaker fortreffelig med kombinasjonen av plommer, amaretto og sitron. 

Du trenger:

  • 90 g sukker
  • skall av ½ økologisk sitron
  • 120 g (plantebasert) smør, romtemperert
  • 100 g Paibunn miks
  • 100 g Focaccia miks
  • 75 g mandelmel (malte mandler)
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt


Til fyllet:

  • 450 g plommer (vekt inkl. sten)
  • 3 ss amaretto eller marsala
  • ¼ ts kanel (kan sløyfes)
  • 30 g Focaccia miks
  • 50 g sukker

 

  • 1 neve mandelflak (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 °C (over- og undervarme) og kle en bakeform på 27x20 cm med bakepapir. 

2. Ha sukker og sitronskall i en bakebolle. Bruk fingrene til å gni sitronskallet i sukkeret. Dette gir ekstra god sitronsmak. 

3. Tilsett romtemperert smør og vanilje og bruk en skje eller slikkepott til å blande. Ikke bland for mye og ikke pisk, da blir deigen for sprø og kaken faller lettere fra hverandre. 

4. Sikt inn Paibunn- og Focaccia miks. Tilsett mandelmel og bland til deigen klumper seg sammen. Kna deigen raskt til du har en smuldrete kakedeig. Sett deigen i kjøleskapet mens du lager fyllet. 

5. Fjern stein fra plommer og skjær i små biter. Ha plommene i en bolle og tilsett amaretto/marsala. Bland godt sammen. Rør inn Focaccia miks, sukker og kanel. 

6. Fordel ⅔ del av deigen (320 g) i bunnen på formen. Bruk en skje til å klemme deigen jevnt utover. Press godt ned i formen. Fordel plommefyllet utover deigen. 

7. Smuldre den gjenstående ⅓ del av deigen (165 g) på toppen. Strø eventuelt en neve mandelflak over smuldredeigen. 

8. Stek midt i ovnen i 40-45 minutter til gyllen. La kaken kjøle helt ned til romtemperatur i formen før du løfter den ut av formen og skjærer den i porsjonsstørrelser. Du kan fint spise den varm rett fra ovnen, men da vil den falle fra hverandre lettere. 


Server gjerne med vaniljeis, pisket krem eller mascarponekrem. Bon appétit!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha