06/06/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Smuldrepai med rabarbra og nektarin
Denne smuldrepaien gir deg forsmak på sommeren som kommer.
Rabarbra og nektariner i en søt kombinasjon og selvsagt bør den toppes med litt vaniljeis eller en klatt nypisket krem.
Du trenger til 2 små paier eller 1 stor:
- 4-5 stk nektariner
- 500 gram rabarbra
- 1 dl sukker
- 2 ss potetmel
til smuldretoppingen:
- 75 gram romtemperert smør
- 2 dl Havremel Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 50 gram mandler i skiver
- 50 gram valnøtter, hakket
Dette gjør du:
Sett ovnen på 225C.
Del nektariner i båter og rabarbra i biter på ca 2 cm.
Ha alt i en bolle og dryss over sukker og potetmel og bland sammen. Ha så blandingen over i en, eller to, paiformer. Bland så smør, havremel, bakepulver og sukker sammen og fordel over paiformene. Tilslutt drysser du over valnøtter og mandler.
Stekes i ca 25 min - følg med på tiden,
Nytes mens den fortsatt er lun.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar