Snurrer med pistasjsmør

Deilige snurrer i ny utgave - snurrer med pistasjsmør!

De siste gangen jeg har bakt med gjærdeig har jeg valgt å bake eltefritt, eller kaldheving om du vil. Jeg blander sammen alle ingrediensene uten å varme opp noe, tilsetter kun 1 ts tørrgjær og lar deigen stå over natten. 

Tips! Om du ikke har tid til å vente så baker du som vanlig gjærbakst - følg fremgangsmåten på bakemiksen. 

Så enkelt! Og vannvittig godt :)

Du trenger:

  • 1 pose (400 gram) Bolle miks
  • 1 ts tørrgjær
  • 150 gram Kesam/ soyayoghurt
  • 2 dl melk/ laktosefri eller plantebasert
  • 20 gram smør

Pistasjsmør*:

  • 150 gram usaltede pistasjnøtter
  • 90 gram smør
  • 90 gram melis
  • 2-3 ts sitronsaft

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Tilsett alle ingrediensene kaldt, uten oppvarming. 
  2. Bland deigen godt og la heve i bakebollen dekket med plast. La stå på kjøkkenbenken min. 8 timer, eller over natten
  3. Bland pistasmøret ved å hakke nøttene grovt og rist de lett i en tørr stekepanne. Ha de grovhakkede nøttene, mykt smør, melis og sitronsaft i en blender og mal til en seig masse.
  4. Ha litt ekstra mel tilgjengelig og elte deigen lett sammen før du kjevler ut til en avlang leiv
  5. Smør pistasjsmøret jevnt utover og rull deigen sammen før du deler opp i like emner. 
  6. Snurr emnene sammen til en fin snurr og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk stekebrett med plast og settes til ny heving ca 30-45 min. til ovnen varmes opp til 210 C.
  7. Pensle lett med sammenpisket egg og strø litt hakkede nøtter over før du setter inn i ovnen
  8. Stekest på 210 grader i ca 20 min.

Nytes lett avkjølt. 

*) Tips!

Du får også kjøpt ferdig pistasjsmør i butikker som Oliver & Co, Olivenlunden. 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha