02/01/2022 av Det Glutenfrie Verkted 0 Kommentarer
Snurrer med pistasjsmør
Deilige snurrer i ny utgave - snurrer med pistasjsmør!
De siste gangen jeg har bakt med gjærdeig har jeg valgt å bake eltefritt, eller kaldheving om du vil. Jeg blander sammen alle ingrediensene uten å varme opp noe, tilsetter kun 1 ts tørrgjær og lar deigen stå over natten.
Tips! Om du ikke har tid til å vente så baker du som vanlig gjærbakst - følg fremgangsmåten på bakemiksen.
Så enkelt! Og vannvittig godt :)
Du trenger:
- 1 pose (400 gram) Bolle miks
- 1 ts tørrgjær
- 150 gram Kesam/ soyayoghurt
- 2 dl melk/ laktosefri eller plantebasert
- 20 gram smør
Pistasjsmør*:
- 150 gram usaltede pistasjnøtter
- 90 gram smør
- 90 gram melis
- 2-3 ts sitronsaft
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. Tilsett alle ingrediensene kaldt, uten oppvarming.
- Bland deigen godt og la heve i bakebollen dekket med plast. La stå på kjøkkenbenken min. 8 timer, eller over natten
- Bland pistasmøret ved å hakke nøttene grovt og rist de lett i en tørr stekepanne. Ha de grovhakkede nøttene, mykt smør, melis og sitronsaft i en blender og mal til en seig masse.
- Ha litt ekstra mel tilgjengelig og elte deigen lett sammen før du kjevler ut til en avlang leiv
- Smør pistasjsmøret jevnt utover og rull deigen sammen før du deler opp i like emner.
- Snurr emnene sammen til en fin snurr og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk stekebrett med plast og settes til ny heving ca 30-45 min. til ovnen varmes opp til 210 C.
- Pensle lett med sammenpisket egg og strø litt hakkede nøtter over før du setter inn i ovnen
- Stekest på 210 grader i ca 20 min.
Nytes lett avkjølt.
*) Tips!
Du får også kjøpt ferdig pistasjsmør i butikker som Oliver & Co, Olivenlunden.
Kommentarer
Skriv en kommentar