Snurrer med vaniljekrem og blåbær

Når august gir deg blåbær og du kan sette en eltefri deig med Søt Bakemiks, ja da blir en augustdag helt perfekt.

Du trenger (til eltefri deig som hever over natten*):

  • 1 pose Søt Bakemiks
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 150 g Kesam/ Soyayoghurt
  • 20 gram smeltet smør/ melange
  • Vaniljekrem 
  • Blåbær
  • Melis til glasur

*) du kan selvsagt lage deigen på vanlig måte og da følger du bare fremgangsmåten på posen. Eneste endring er mengden gjær og at de våte elementene tilsettes fingerlunkne. 

Dette gjør du:

Finn frem alle ingredienense og bland disse godt sammen. De våte ingrediensene kan være kalde om du lar deigen stå over natten.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen ut til en avlang leiv. Smør så vaniljekrem på før du strør blåbær over. 

Finn frem en pizzaskjærer og del deigen i passe store remser. Rull så en og en sammen og legg på et stekebrett dekket med bakepapir**

Sett til heving ca 45 min og varm opp ovnen til 210 C. 

Stekes i ca 30 min, avkjøles lett på bakerist. Pynt med litt melisglasur om du vil, og nyt!

 

Riktig god fornøyelse!

 

**) Vi har alltid vært vandt med å rulle deigen sammen for så å dele den opp i like store emner/ snurrer. Men denne metoden med å dele opp i remser først og så rulle en og en gir et veldig mye penere resultat - synes vi ;)

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha