19/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sommerboller med bær
Sommer og sol, myke boller og et lass vaniljekrem og friske bær.
Idag bør du bake disse sommerbollene. Vi lover du ikke blir skuffet.
Du trenger (til 6 store boller):
- 1 pose Bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- ½ pk gjær (fersk eller tørr)
- 20 g smeltet smør
- 150 g kesam eller soyayoghurt
- 200 g melk eller plantebasert melk
Fyll:
- Vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
- Friske bær, som blåbær, jordbær eller bjørnebær
- Sammenvispet egg til pensling
- Melis til pynt
Dette gjør du:
1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren (hvis du bruker fersk gjær). Hvis du bruker tørrgjær har du det rett opp i bakebollen.
2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min.
3. Dekk et stekebrett med bakepapir. Ta deigen ut av bakebollen, del i 6 like store emner og form boller. Deigen kan være litt klissete, så bruk litt mel på benken etter behov. Klem bollene litt flate før du legger dem på stekebrettet. Dekk til og hev i 60-75 min til omtrent doblet i størrelse.
4. Sett oven på 200°C. Lag en fordypning i hver bolle med fingrene eller en skje og fyll dem med vaniljekrem. Pensle kantene forsiktig med sammenvispet egg (1 ss melk + 1 ts lønnesirup for eggfri) og stek i 15-18 min til de har fått en gyllen farge.
5. Avkjøl bollene på rist før du drysser over melis og pynter med friske bær. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar