11/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sommerlige rundstykker
Disse halvgrove rundstykkene er perfekte til frokost, matpakken, eller som tilbehør til sommerens skalldyrmåltider.
Rundstykkene er saftige, luftige, og raske å lage ved å blande vår Nistebrød- og Focacciamiks. De søte havreblomstene er inspirert av @sourdoughwithrebecca 🏵️ og gjør disse rundstykkene ekstra søte, og hyggelig både å bake og servere.
Oppskriften kan enkelt dobles for å få 14 rundstykker.
Du trenger (7 stk):
- ½ pose (215 g) Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- ½ pose (188 g) Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk tørrgjær
- 350 g vann
- 15 g olivenolje eller smeltet smør
Tips: Tilsett 1-2 ts finrevet sitronskall for ekstra gode rundstykker til skalldyr!
Dette gjør du:
1. Kle et stekebrett med bakepapir og sett til side.
2. Ha Focaccia- og Nistebrødmiks i en bakebolle og bland i gjær. Tilsett vann og olivenolje (og eventuelt finrevet sitronskall) og elt deigen i ca. 5 minutter til alt er godt blandet. Du kan bruke kjøkkenmaskin eller elte for hånd med en stor tresleiv. Dekk til bollen og la deigen hvile i 15 minutter.
3. Ta deigen ut av bakebollen, del i 7 like store emner (ca 110 g) og form rundstykker. Deigen er klissete, så bruk litt mel på benken og hendene.
4. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og hev på et lunt sted i 45-60 minutter.
5. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 220°C. Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt havregryn eller frø om ønskelig. Stek midt i ovnen i ca. 30-32 minutter.
6. Avkjøl rundstykkene på rist før du serverer med godt pålegg og tilbehør. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar