Søtpotet Gnocchi

Gnocchi av søtpotet med brunet salviesmør er en klassiker og utrolig godt! Server det som en middagsrett, eller gjør som italienerne og spis det som forrett.

Gnocchi er enkelt å lage, og med søtpotet blir dette en litt sunnere pastarett.

 

Søtpotet gnocchi (4 porsjoner):


Salviesmør:

  • 80 g smør eller plantebasert
  • 25 salvieblader 
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)


Servering:

  • sort pepper 
  • flaksalt
  • parmesan


Dette gjør du:

1. Prikk hull i søtpotetene med gaffel og stek midt i ovnen på 200°C i 50 minutter, eller til de er helt møre. La potetene avkjøle seg og fjern skallet. 

2. Press søtpotetene gjennom en potetpresse eller mos dem med en gaffel. Det skal moses så fint som mulig slik at det ikke er større biter igjen. 

3. Tilsett bokhvetemel, rismel og salt, og bruk en gaffel for å blande massen sammen til en deig. Deigen skal være myk og ganske klissete. Tilsett mer mel hvis nødvendig, men pass på å ikke tilsette for mye, da blir gnocchiene for harde. 

4. Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i 8 deler. Rull hver del ut til en pølse (ca. 2 cm i diameter) og del pølsene i 2 cm brede biter. Dryss litt ekstra mel over bitene. Bruk en gaffel og klem forsiktig på putene slik at de får det karakteriske gnocchimønsteret, eller bruk et gnocchi brett. Du kan også la putene være slik de er. 

5. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene (kok i flere omganger) og la de koke til de flyter opp til overflaten. Da er de ferdige. Ta dem opp med hullsleiv og la de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje. 

6. Lag salviesmør ved å smelte smøret i en stekepanne. La det frese til smøret blir lysebrunt. Tilsett salviebladene og fres videre til salviebladene er sprøstekte.

7. Ha gnocchiene over i salviesmøret og stek i et par minutter. Smak til med salt og sort pepper.

8. Fordel gnocchiene på tallerkener. Få med alt salviesmøret og dryss over revet parmesan. Nyt! 


Gnocchiene kan oppbevares i kjøleskapet i 2 døgn i en lufttett beholder. De kan også fryses etter at de er kokt og kjølt ned. De kan oppbevares i fryser i ca. 3 måneder. Gnocchiene kan enkelt tilberedes fra frossen tilstand. Kok opp lettsaltet vann og legg de frosne gnocchiene i. Kok til de flyter opp til overflaten. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha