Søtpotetpai med fetaost

Pai smaker jo like godt til lunsj, middag og kvelds og denne er intet unntak.  Vi har et uttall varianter på pai men idag har vi laget en som er fylt med søtpotet og feta etter inspirasjon av Lise Finckenhagen.  

Litt smartere og veldig, veldig godt som jo er det aller, aller viktigste. I tillegg til å være glutenfritt, så klart!

Du trenger:

Til bunn:

  • 1 pose (200 gram) Paibunn miks
  • 80 gram mykt smør
  • 1 egg
  • 4-6 ss vann

Til fyll:

  • 2-3 søtpotet kommer an på størrelsen
  • 200 gram fetaost
  • 3 dl Gryr eller fløte
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 3-4 ss olivenolje
  • 5 egg
  • Salt & Pepper
  • Pinjekjerner 
  • Litt grønt

 

Dette gjør du:

Start med å lage paibunnen. Følg fremgangsmåten på baksiden av pakken. 

Forstek i ca 10 min

Skrell søtpoteten og bruk en mandolin, eller en potetskreller, til å skjære tynne skiver. Ha alle søtpotetskivene i en bolle, hell over litt olje krydre med salt og pepper.

Legg så skivene lagvis i paibunnen. Start innerst som om du skal lage en rose. Dette kan være litt pirkete, men olivenoljen gjør at skivene holder seg sammen og det er egentlig en ganske lett jobb. Smuldre tilslutt over fetaosten

Pisk sammen egg og fløte/ melk, ha litt salt og pepper i og hell forsiktig over i formen.  

Stek paien midt i oven på 190 C i ca 45-50 min. 

Dryss over pinjekjerner og litt grønt, server og nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha