30/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Spinatvafler
Oppskrift på saftige spinatvafler! Disse er enkle å lage og fulle av smak.
En næringsrik og sunnere variant som passer godt både som frokost, lunsj, i matpakken eller som forrett.
Vi toppet vaflene med crème fraîche med hvitløk, røkelaks, agurk i skiver, gressløk, dill og sitron. Smakte helt nydelig!
Du trenger (10-12 vafler):
- 135 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
- 100 g Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 3 egg
- 25 g rapsolje eller smeltet smør
- 120 g frisk spinat
- 285 g melk / plantebasert
- 20 g sitronsaft
- 2 ts bakepulver
- ½ ts sort pepper
- ½ ts salt
Forslag til topping:
- Røkelaks
- Reker
- Skinke
- Avokado
- Gulost
- Hummus
- Crème fraîche
- Tomat
- Agurk
- Kremost
- Løk
- Urter
Dette gjør du:
1. Kjør alle ingrediensene til vaflene sammen i en blender eller foodprosessor.
2. La røren svelle på benken i ca. 15 minutter.
3. Stek vaflene i vaffeljern på medium varme og ha dem over på en rist før servering. Du kan bruke både belgisk og vanlig vaffeljern.
4. Server med ønsket topping. God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar