Spinatvafler

Oppskrift på saftige spinatvafler! Disse er enkle å lage og fulle av smak.

En næringsrik og sunnere variant som passer godt både som frokost, lunsj, i matpakken eller som forrett.

Vi toppet vaflene med crème fraîche med hvitløk, røkelaks, agurk i skiver, gressløk, dill og sitron. Smakte helt nydelig! 

 

 

Du trenger (10-12 vafler):

  • 135 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 g Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 3 egg
  • 25 g rapsolje eller smeltet smør
  • 120 g frisk spinat 
  • 285 g melk / plantebasert
  • 20 g sitronsaft
  • 2 ts bakepulver 
  • ½ ts sort pepper 
  • ½ ts salt 

 

Forslag til topping:

  • Røkelaks
  • Reker
  • Skinke
  • Avokado
  • Gulost
  • Hummus
  • Crème fraîche 
  • Tomat
  • Agurk
  • Kremost
  • Løk
  • Urter


Dette gjør du:

1. Kjør alle ingrediensene til vaflene sammen i en blender eller foodprosessor.

2. La røren svelle på benken i ca. 15 minutter.

3. Stek vaflene i vaffeljern på medium varme og ha dem over på en rist før servering. Du kan bruke både belgisk og vanlig vaffeljern. 

4. Server med ønsket topping. God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha