Sukkerbunn

Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma, som alltid lager bløtkake med vaniljekrem og jordbær når noen eller noe skal feires. Oppskriften gir deg en flott sukkerbunn til en kakeform på 24 cm, men du kan også lage to mindre bunner på 20 cm om du vil ha en høyere bløtkake.

Oppskriften er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 

Bilde tatt av Line Dammen

Du trenger:

  • 4 egg
  • 175 g sukker
  • 3 1/2 ss potetmel
  • 1 1/2 dl havremel, glutenfri
  • 1 ts bakepulver

Dette gjør du:

Sett ovnen på 160 C

Ha eggene i en bakebolle og pisk mens du tilsetter sukker litt etter litt - på den måten får du en vellykket eggedosis. 

Sikt de tørreingrediensene inn i eggedosisen og bland forsiktig med slikkepott. Smør en kakeform eller legg et bakepapir i bunnen og smør bare kantene. Hell røra i. Stekes midt i ovnen i ca 45 min. 

Tips! Denne bunne kan du fint lage dagen i forveien. Og ønsker du en litt myk bløtkake så deler du den i to, dynker den litt og har i fyll. Krem på topp har du på like før servering - det samme med jordnbærene. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha