sunne glutenfrie lapper

Sunnere lapper

Denne oppskriften er perfekt til flere formål : ) Her får du ryddet opp i brune bananer, rester av melk/ plantebasert/ yoghurt i tillegg til en perfekt løsning om du bare fysen på noe godt men likevel litt sunt. 

Denne oppskriften gir en ganske stor mengde lapper så du kan vurdere å halvere den. Men perfekt å ha noen til overs som kan følge med en liten matpakke?

Du trenger: 

 

Dette gjør du:

  1. Start med å skille eggene
  2. Visp så sammen eggeplommer, havremelk/ melk og yoghurt i en bolle
  3. Mos banane med en gaffel og bland dette sammen med eggeblandingen før du tilsetter alle de tørre ingrediensene. 
  4. Visp på eggehvitene til marengs og vend denne lett inn i røren. 
  5. Ha litt smør i stekepannen og stek lappene på middels varme. Nytes som her med litt friske blåbær, bringebærcoulis og litt hakkede mandler. Du kan også ha litt honning, krem, annen frukt om du ønsker det. Bruk fantasien og det du har tilgjengelig. 

TIPS! 

*)siden du bruker moste bananer kan det være du kan droppe, alterntivt redusere antall egg

**) du kan erstatte Müsli med Chia med glutenfrie havregryn eller bokhveteflak. Ønsker du det sunneste valget velger du Müsli med Chia da den leverer på høyere andel fiber og proteiner, i tillegg til færre karbohydrater, enn om du velger glutenfrie havregryn. Dette fordi Müsli med Chia i tillegg til glutenfri havregyn inneholder nyttige ingredienser som quinoa, bokhvete, amaranth og chiafrø. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha