Surdeigrundstykker

Eltefrie surdeigsrundstykker er enkle å lage når du først har en aktiv surdeigsstarter, og er populære til frokost eller som tilbehør til supper, salater eller gryteretter. Disse rundstykkene er smakfulle, luftige og saftige. Lag deigen på kvelden og bak ut på morgenen eller la deigen fermentere mens du er på jobb og bak ut på kvelden. Enklere blir det ikke! 

 

Du trenger (8 stk):


Dette gjør du:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10 minutter. 

2. Tilsett surdeigsstarter og olivenolje og bland godt sammen. Tilsett mel, hirseflak, potetmel og havsalt og elt til du har en jevn deig. Deigen skal være litt klissete.

3. Dekk til bakebollen og la deigen fermentere på kjøkkenbenken i 8-10 timer.

4. Elt deigen lett sammen og del den i 8 like store emner (ca. 120 g). Trill til rundstykker. Er deigen litt klissete kan du bruke litt olje på hender og kjøkkenbenken, så slipper du å bruke mer mel. 

5. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 1-2 timer i romtemperatur. 

6. Omtrent 45 min før du skal steke rundstykkene setter du stekeovnen på 250°C (over- og undervarme). Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp. 

7. Sikt litt rismel over rundstykkene og lag ett eller flere snitt med et barberblad eller en skarp kniv. 

8. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen, senk temperaturen til 210°C og stek rundstykkene i 15 minutter. Fjern formen med vann (eller skru av dampfunksjonen) og stek rundstykkene i 30-35 minutter til.

9. Avkjøles på rist. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha