11/01/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Surdeigs focaccia
Når du først har liv i surdeigen er det bare å utforske.
Denne gangen forsøkte jeg meg på focaccia - og det ble supervellykket og rett og slett utrolig digg. Perfekt tilbehør til supper og gryter, eller så enkelt som bare litt godt smør eller aioli til : )
Du trenger:
- 100 gram surdeigstarter
- 100 gram vann
- 50 gram bokhvetemel fullkorn
- 50 gram rismel fullkorn
- 1 pose Focaccia miks
- 3,5 dl vann
- Litt god olivenolje
- Litt havsalt
- Friske urter eller provancekrydder som her i mangel av noe annet
Dette gjør du:
- Start med å mate opp surdeigsstarteren. Det gjør du ved å veie opp 100 gram starter, tilsette 100 gram vann og så bokhvetemel og rismel. Bland dette godt sammen i kjøkkenmaskinen ved bruk av k-spade.
- Tilsett 3,5 dl lunkent vann og bland inn
- Tilsett tilslutt pakken med Focaccia miks og kjør blandingen godt sammen på relativt høy hastighet i min 5 min
- Kle en kakeform str 24 cm med bakepapir og strø litt ekstra mel i bunn før du hvelver deigen over.
- Bruk fingrene til å trykke deigen utover i formen og sett til heving min 4 timer.
- Sett stekeovnen på 210 grader
- Løft bakepapir med deig ut av formen og legg på stekebrettet før du har litt olivenolje, havsalt, eventuelt friske urter/ oliven eller et godt dryss med provancekrydder på toppen og steker i ca 25 min
- Avkjøles på rist og nytes lun
Ved bruk av surdeig synes jeg all glutenfri bakst blir mer holdbar - denne var like god dagen derpå. Helt klart verdt en bakst eller flere.
Og det som gjør denne oppskrfiten så enkel er å bruke ferdig focaccia miks og dermed slipper du unna med altfor mange ulike ingredienser - her har du nemlig alt i en og samme pose, og surdeigstarteren har du jo allerede kontroll på : )
Fremsnakk Focaccia miksen:
- uten hvetestivelse
- uten melk (du tilsetter melkefritt alterntiv)
- uten egg
- lavFODMAP sertifisert med mengebregning til 100 gram pr måltid
- økologisk
- bra med fiber til å være en lys miks, 5,4 gram pr 100 gram miks.
Kommentarer
Skriv en kommentar