17/02/2021 av Det Glutenfrie Verksted 1 Kommentar
Surdeigsboller
Nydelige boller, både saftige og gode og med en bittelitt smak av surdeig.
Har du surdeigen din igang anbefaler jeg deg å teste ut disse bollene :)
Jeg fikk 9 fluffy boller med denne oppskriften.
Start dagen med å friske opp surdeigsstarteren.
Du trenger dette til å friske opp surdeigsstarteren:
- 100 g rismel fullkorn
- 125 g vann, lunkent
- 2 ss surdeigsstarter
Bland alle ingrediensen sammen i en bakebolle og dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i minimum 8 timer.
Du trenger dette til Surdeigsboller:
- 400 g Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 150 g Kesam eller soyayoghurt
- 2 dl melk eller plantebasert (helst litt fet)
- 40 gram romtemperert smør i terninger
- Start med å måle opp kesam og melk og varm dette til fingerlunken temperatur i en liten kjele.
- Hell blandingen i en bakebolle, tilsett den oppfriskede surdeigsstarteren, søt bakemiks og bland godt sammen ved hjelp av k-spade.
- Når deigen er blandet sammen tilsetter du smøret, en terning av gangen.
- Fortsett å blande deigen til smøret er godt blandet inn i deigen.
- Dekk så bakebollen med plast og la heve på kjøkkenbenken 1-2 timer.
Tips! Om du vil vente med å bake ut til neste dag så kan du sette deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken før du legger deigen på. Jobb deigen lett sammen ved hjelp av hendene og del den så opp i 9 deler. Kle stekebrett med bakepapir, trill runde boller og legg bollene på brettet. Dekk til med plast og la heve ytterlig 6 timer.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek på 200 grader i ca 20-25 min til bollene har blitt gyldne og fine.
Avkjøles lett på rist.
God fornøyelse!
Kommentarer
23/01/2022 av Bente Figenschou-Rakkenes Nygaard
Hei! Har du laget surdeistareren selv, hva mel brukte du da og har du fremgangsmåten på hvordan jeg lager starteren? Mvh Bente
Skriv en kommentar