Surdeigsbrød med havre

Nybakt surdeigsbrød med et nydelig mønster - blir du fristet?   

 

Bakeklar surdeigsstarter:


Brøddeig:


Lag en bakeklar surdeigsstarter:

1. Vei 60 gram aktiv surdeigsstarter i et rent glass, tilsett deretter 120 g vann og rør sammen. 

2. Tilsett så 60 gram fullkorn rismel, 30 g bokhvetemel og 30 g havremel. La blandingen stå i varm romtemperatur i 6-8 timer, eller til den bobler og har hevet 70-100%, før du blander den inn i deigen.


Lag brøddeigen:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10-15 minutter. 

2. Tilsett honning og den bakeklare surdeigsstarteren og bland godt sammen. Tilsett mel og havsalt og elt deigen godt i 5-10 minutter. Deigen vil være litt klissete, det skal være slik.

3. Ha deigen over på en lett oljet overflate og form deigen til et brød som passer til hevekurven din. 

4. Dryss litt rismel i hevekurven og legg deigen opp ned i kurven. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å unngå at deigen tørker ut. 

5. La deigen heve enten på et lunt sted i 3-5 timer eller 1 time på et lunt sted og så i kjøleskapet over natt (8-12 timer). 

6. Plasser en støpejernsgryte på en rist midt i ovnen og forvarm ovnen på 230 °C i minst 30 minutter. 

7. Legg den ferdighevede deigen forsiktig på et stykke bakepapir og lag mønster som ønsket. Bruk sytråd til å markere streker og et barberblad til å lage kutt. Du bør kutte ca 6-10 mm dypt. Ved å lage kutt i deigen kontrollerer du hvor brødet sprekker. 

8. Legg deigen forsiktig i støpejernsgryta ved hjelp av bakepapiret. Legg lokket på og sett gryta tilbake i ovnen i 25 minutter. Fjern lokket og stek videre i 45 minutter. Hvis det blir for brunt legger du på et stykke aluminiumsfolie (den blanke siden opp). 

9. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. 

God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha