Surdeigspizza

En tynn og sprø fullkorn surdeigspizza med nydelig smak. Glutenfri såklart!

Doble gjerne oppskriften når du først er i gang. Du kan også forsteke bunnen uten topping, så kjøle ned og fryse til senere. Da har du raskt et perfekt utganspunkt for en glutenfri surdeigspizza når fristelsen blir for stor.

 

Bakeklar surdeigsstarter:


Pizzadeig (3 bunner):


Lag en bakeklar surdeigsstarter:

1. Vei 30 gram aktiv surdeigsstarter i et rent glass, tilsett deretter 60 g vann og rør sammen. 

2. Tilsett mel og bland godt. Dekk til glasset og la blandingen stå i varm romtemperatur i 6-8 timer, eller til den bobler og har hevet 70-100%, før du blander den inn i deigen.


Lag pizzadeigen:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10 minutter. 

2. Tilsett den bakeklare surdeigsstarteren og bland godt sammen. Tilsett mel og havsalt og elt deigen godt i 5-10 minutter. Deigen vil være litt klissete, det skal være slik.

3. Ha deigen over på en lett oljet overflate og del den i tre emner på 236 gram hver. Form deigbitene til boller og legg over i lufttette bokser.  Deigbitene kan også legges (med litt mellomrom) i en stor form med litt olivenolje i bunnen. Dekk til med lokk, plastfolie eller bivoksark. 

4. La deigen heve enten på et lunt sted i 4-6 timer eller 1 time på et lunt sted og så i kjøleskapet i 12-48 timer. Ta deigene ut av kjøleskapet i ca. 2 timer før de skal stekes.

5. Forvarm  ovnen til 250°C, over- og undervarme. Har du pizzastein eller bakestål, legg den på midterste trinn i ovnen. Du kan også steke pizzaen på stekeovnens bakebrett. I såfall varmer du stekebrettet opp sammen med ovnen til 250°C. 

6. Ha litt olivenolje på et bakeark. Legg en deigbit på bakearket, gni det inn med litt olivenolje og form til en pizza på ca. 23 cm. Forstek pizzabunnen på pizzastein/ bakestål/ stekebrett i 10-12 min. 

7. Ha på ønsket topping og stek i 6-8 min til. Server med en gang. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha