03/10/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Tangzhong boller - glutenfritt så klart!
Dette er rett og slett de beste bollene jeg har bakt etter jeg fikk cøliaki! De er luftige og myke, smaker fantastisk og holder seg mer enn et par timer på kjøkkenbenken etter de har kommet ut av ovnen. For godt til å være sant tenker nok du også ; )
Jeg anbefaler deg på det varmeste å prøve denne oppskriften og fremgangsmåten!
Du trenger:
- 2 poser Bolle miks (totalt 760 gram)
- 5,5 dl melk
- 1,5 ts tørrgjær
- 2 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 110 gram romptemperert smør
- Egg til pensling
Dette gjør du:
- Start med å lage jevning av: 60 gram Bolle miks og 3 dl melk
- Bland mel og melk i en liten kjele og varm dette opp til en tykk jevning mens du rører. Avkjøl til ca 40 grader.
- Varm så 2,5 dl melk til ca 40 grader og tilsett egget.
- Bland så resten av det tørre (mel, vaniljesukker og tørrgjær) i en bakebolle og tilsett melk/ eggeblandingen og jevningen
- Elt deigen i min 10 min
- Ha i det romtempererte smøret, en og en terning mens du fortsetter å elte i min 10 min
- La så deigen heve i 60 min
- Finn frem et stekebrett, kle med bakepapir og ta så ut passe mengde deig og form boller. Deigen er såpass fast og enkel å jobb med at det går helt fint å forme, men skulle det bli vanskelig så fukter du hendene med litt vann.
- La så bollene heve, gjerne en times tid.
- Sett stekeovnen på 200 grader, pensle bollene med egg og stek i ca 15-25 min. Følg med på tiden.
Og så - lett avkjøling før du nyter verdens beste glutenfrie boller.
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar