Tiramisu sjokoladekake

Er du glad i sjokoladekake og tiramisu? Da vil du elske denne kaken!

 

Her får du en saftig glutenfri sjokoladekake, dynket med amaretto eller marsala, toppet med en silkemyk mascarponekrem. Vil du lage den alkoholfri? Ikke noe problem – kaken smaker himmelsk også uten likør! 

 

Du trenger:

  • 300 g (½ pakke) Sjokoladekake miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 3 ts espressopulver 
  • 2 egg
  • 120 g melk eller plantebasert alternativ 
  • 100 g mykt smør eller plantebasert alternativ 


Dynking:

  • 5-6 ss amaretto eller marsala 


Mascarponekrem:

  • 250 g mascarpone 
  • 200 g kremfløte
  • 45 g melis


Kakaopulver for å drysse over 


Dette gjør du: 

1. Forvarm ovnen til 180°C. Kle en bakeform på 20 x 16 cm med bakepapir.

2. Bland sammen sjokoladekakemiks og espressopulver i en bakebolle.

3. Tilsett mykt smør, egg og melk og visp til du har en jevn røre uten klumper.

4. Hell kakerøren i bakeformen og stek midt i ovnen i 15-20 min. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.

5. Avkjøl i formen i 15 min før den avkjøles helt på rist.

6. Når kaken er helt avkjølt, prikker du små hull med en tannpirker eller lignende. Dynk kakebunnen med amaretto eller marsala.

7. Lag mascarponekremen. Visp sammen mascarpone og melis til en jevn krem. I en egen bolle, visp kremfløten stiv. Vend kremen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott. 

8. Ha mascarponekremen over i en sprøytepose med rund tupp og sprøyt små topper jevnt over kaken. Alternativt kan du bare smøre mascarponekremen utover i et jevnt lag. 

9. Bruk en liten sil til å drysse kakaopulver over tiramisukaken. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha