11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Tomatpai
Denne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3 Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia. Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den.
Dette trenger du:
- 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 gram mykt smør
- 1 egg
- 4-6 ss vann
- 300 gram tomater
- 3-4 ss grov sennep
- 1 håndfull friske basilikumblader hakket
- 150 gram revet ost
- 1 pk feta ost i blokk
- 4 egg
- 2 dl melk
- salt og pepper
Dette gjør du:
- Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
- Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
- Start med å smøre sennep på bunnen
- Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
- Hakk basilikum og fordel over tomatene
- Riv fetaost i småbiter og dryss over
- Pisk egg og melk og hell over bunnen
- Tilslutt litt salt og pepper
- Stekes på 210 grader i ca 25 min
- Avkjøles lett
Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia). Kos deg!
Kommentarer
Skriv en kommentar