Tomatsuppe med eltefrie, grove baguetter

Hva med å planlegge enkelte middager som gjør en hektisk hverdag både mer nærings- og innholdsrik? Her deler vi en fresh og smakfull tomatsuppe med grove baguetter som tilbehør.  

Til Baguetter (3 stk) trenger du:

 

Til Tomatsuppe (4 pers) trenger du:

  • 500 gram cherry tomater
  • 600 gram vanlige tomater
  • 2 hele hvitløk
  • 2 løk
  • 1 chili
  • ½ ts svart pepper
  • 450 ml kraft
  • Frisk tiamian
  • Frisk basilikum
  • Havsalt

 

Dette gjør du for å lage baguetter:

Ha bakemiksen i en bakebolle og tilsett tørrgjær og vann. Bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken, over natten eller min. 8 timer.

Ta bort plasten og bland så deigen godt sammen ved hjelp av en slikkepott og samle deigen inn mot midten, fortsatt er deigen klissete. Dekke baguette formen med bakepapir og fordel deigen som vist i reels’n. La så heve i ca. 45 min og varm opp ovnen til 250 C. Ha en ildfast bolle med vann i bunn av ovnen, alternativt bruk dampfunksjon om du har det, lag noen riss i hver baguette og stek i ca. 15 min. Ta ut bollen med vann og flytt stekebrettet opp fra midten av ovnen til øverst og sett på grillfunksjonen. Stek i ytterligere 3-5 min for å få en sprø skorpe. Avkjøles på rist.

 

Dette gjør du for å lage tomatsuppen:

Hakk opp løk, tomater og chili, del hvitløken i to slik at du får 4 halve deler. Ringle litt olivenolje i en ildfast form, ha i de delte hvitløkene, cherry tomater, tomater, løk, basilikum, timian og pepper. Stekes i ovnen på 200 C i ca. 50 min.

Fjern timian stilkene og ha alt i en stor kjele. Squezze ut innmaten i hvitløkene, fjern skallet og blend alt sammen ved hjelp av en stavmikser. Miks til suppen er jevn.

Serveres med nystekte grove baguetter.  

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha