Turkjeks med ingefær og chili

Disse kjeksene med en varmende ettersmak av ingefær og chili er perfekte til vinterens skiturer 🫚🌶️ Søte og sprø med en spennende smakskombinasjon – disse blir garantert en ny vinter favoritt ❄️

 

 

Du trenger (20 kjeks):

  • 225 g (½ pose) Monicas rundstykker bakemiks
  • 100 g (klarnet) smør eller kokosolje, mykt 
  • 90 g rårørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3-4 ts malt ingefær* 
  • ¼-½ ts chili pulver*
  • 60 ml (plantebasert) melk


Pynt:

  • 150 g mørk sjokolade
  • hakkede nøtter


*Juster mengden ingefær og chili etter hvor sterk smak du liker.


Dette gjør du:

1. Kle to stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.

2. Bland rårørsukker og smør/kokosolje og rør til du har en lys og luftig “smørkrem”. 

3. Tilsett de resterende ingrediensene. Bland godt til du har en fast, men klissete deig. 

4. Form til kuler på ca. 25 g hver (for 20 kjeks) som legges på stekebrettet. Press kulene litt flate. Deigen flyter noe utover, så la det være 5-6 cm mellom kjeksene.  

5. Stek kjeksene midt i ovnen i 14-15 minutter til de er gyldne. Avkjøles i ca. 10 min på stekebrettet før du legger dem over på rist for å avkjøle helt. De blir hardere når de kjøles ned. 

6. Smelt sjokoladen i vannbad. Når kjeksene er helt avkjølt, dypper du halve kjeksen i sjokoladen og strør på hakkede nøtter. Velg den sjokoladen og de nøttene du liker best. Legg kjeksene på et bakeark til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i en tett kakeboks. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha