19/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Urtebaguetter med hvitløk og ost
De beste glutenfrie hvitløksbaguettene lager du selv!
Supergodt og enkelt med vår Focaccia miks og hjemmelaget hvitløkssmør. Helt perfekt som tilbehør til grillmat, gryter, til tapasbordet eller når du bare har lyst på noe skikkelig godt.
Du trenger (2 store baguetter):
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts tørrgjær
- 470 g vann
- 2 ts eplecidereddik
- 20 g olivenolje
Hvitløkssmør:
- 220 g mykt smør
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss frisk persille, finhakket
Valgfritt:
- 25 g revet parmesan eller 60 g revet mozarella
For å lage baguettene:
1. Bland sammen Focaccia miks og tørrgjær i en stor bakebolle.
2. Tilsett vann, eplecidereddik og olivenolje. Elt til du har en jevn deig. La deigen deretter hvile i bakebollen i ca. 15 minutter. Deigen skal være veldig løs og klissete.
3. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og ha deigen over. Del i to like store emner på ca. 465 g. Form hver deigbit til et avlangt brød. Ha litt mel på hendene for å gjøre det enklere å forme deigen.
4. Legg baguettene på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til og hev i 45-60 minutter til omtrent doblet i størrelse.
5. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 250°C. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen.
6. Hell kokende vann i den ildfaste formen nederst i ovnen og stek baguettene midt i ovnen i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann, skru temperaturen ned til 220°C og stek baguettene i ca. 35 minutter til.
7. Avkjøl på rist.
For å lage urtebaguetter med hvitløk og ost:
1. Forvarm ovnen til 225°C.
2. Skjær baguettene i 2 på langs og legg dem på et stekebrett med kuttsiden opp.
3. Bland ingrediensene til hvitløkssmøret i en bolle. Fordel jevnt utover baguettene. Stek i 10-15 min.
4. Hvis du vil ha på ost, fordel det over baguettene de siste 2 min av steketiden.
5. For ekstra crispy baguetter, stek i 3-5 min lenger. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar