Vafler - grunnoppskrift

Jeg bruker ofte å lage vafler når jeg skal rydde kjøkkenskapet for rester av diverse mel, eller hvis jeg har en skvett melk eller rømme som har gått ut på dato, men som er like god. Her får du altså min grunnoppskrift som du kan variere som du vil! 

Bilde og tekst er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

Du trenger:

  • 150 gram smør/ rømme/ flytende margarin
  • 4 egg
  • 4 dl melk/ plantebasert
  • 400 gram diverse glutenfritt mel (gjerne både glutenfrie havregryn og annet grovt mel)
  • 1 ts kardemomme

 

Slik gjør du:

Smelt smør eller margarin og avkjøl. Visp eggene i en bakebolle og ha i halvparten av melken og alt melet. Visp røren til den er jevn. Ha i resten av melken og det smeltede smøret. La røren svelle i 20-30 minutter før du steker i oppvarmet vaffeljern.

Tips!

  • Om du vil ha søte vafler tilsetter du litt sukker i røra. Men ofte har vi jo noe søtt på vaflene som syltetøy eller brunost og da tenker jeg at det ikke behøves sukker i selve røren.
  • Hvis du vil lage matpakkevafler så fyller du bare denne med ditt favorittpålegg. Perfekt tips om du får noen vafler tilovers. Dobbel rydding med andre ord :) 
0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha