Vannbakkels

Nå som det går mot lysere tider og sola varmer mer og mer synes jeg disse vannbakkelsene bør lages mer enn en gang.

Disse lager du enkelt både gluten- og melkefrie. Bruker du Focaccia miksen så er det heller ikke er noe sukker i selve deigen. 

Det eneste du må følge nøye er å ikke åpne ovndøren underveis mens disse bakes, Da kan resultatet bli mer flatt en fluffy :)

Du trenger:

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C.

Bland smør og vann i en kjele og la dette så vidt koke opp. Bland så inn melet og rør rundt til deigen samler seg godt rundt sleiva. Bruk gjerne en tresleiv til dette. La så deigen avkjøles lett før du rører inn ett og ett egg. 

Kle et stekebrett med bakepapir og bruk to teskjeer til å ha deigen på stekebrettet. Ønsker du større størrelse på vannbakkelsen bruker du spiseskje. 

Stekes i ca 25 min men følg med på tiden. Når baksten har fått en fin gylden farge tar du de ut og lar de avkjøles på rist.

Dagens bakst ble servert med nypisket Gryr blandet med bringebær. 

 

Tips til servering:

  • Del vannbakkelsen i to og fyll med nypisket krem og friske bær. Pynt med et dryss melis
  • Lag wienerbrød - følg fremgangsmåten over, men ha en skje med vaniljekrem i midten før du steker. Lag litt melisglasur og ringle over før du serverer.
  • Dryss litt melis over de nybakte vannbakkelsene og nyt som de er. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha