11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Västerbotten pai
Å bli invitert på lunsj er litt hverdagslykke, og hvertfall når vertinnen byr på hjemmelaget pai laget med Pai bunn miksen min :)
En helt ny variant var det også som helt klart er verdt å dele med dere.
Pai smaker også både til lunsj og middag.
Dette trenger du til paibunnen:
- 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80g smør mykt
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyllet:
- 3 egg
- 2 dl creme fraiche/ eller melkefritt alternativ
- 2 ts havsalt
- 1 ts kvernet svart pepper
- 150 gram revet Västerbotten ost (kan erstattes med parmesan man da blir smaken litt strammere)
Til pynt:
- 1 liten rødløk
- 75 gram løyrom
- 1,5 dl creme fraiche
- Dill om du har
Dette gjør du:
- Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min. (følg fremgangsmåten på produktet)
- Finn frem silikonmatte/ bakematte og et bakeark. Legg paibunnen på silikonmatta og legg bakearket over. Klem litt ned før du bruker kjevle til å kjevle ut.
- Legg deigen over en paiform og dekk opp på kantene. Bruk en gaffel til å prikke før du setter til steking.
- Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, creme fraiche/ laktosefri melk og krydder i en bolle.
- Bland inn revet ost og fordel det hele over den forstekte paibunnen.
- Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden. Når massen ser stiv ut er den ferdig.
- Avkjøles på rist.
- Skrell rødløk og finhakk.
- Del opp i porsjonstørrelsen og legg en skje creme fraiche, løyrom og rødløk på hver og pynt eventuelt med litt dill eller annet grønt.
- Serveres med en frisk, grønn salat.
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar