Verdens beste Kvæfjordkake

Verdens beste som i tillegg er glutenfri slik at nesten alle kan spise den?

Her får du oppskriften. 

 

 

Du trenger (til kakebunn):

  • 100 gram romtemperert smør
  • 75 gram sukker
  • 4 eggeplommer
  • 100 gram Havremel fra Det Glutenfrie Verksted  
  • 1,5 ts bakepulver
  • 4 ss melk

Marengs:

  • 4 eggehviter
  • 200 gram sukker
  • Mandelskiver

Vaniljekrem: 

Kjøp ferdig vaniljekrem eller bruk denne oppskriften.

  •  2 stk kakeformer str 20 cm.
  • Bær til pynt og fyll (kan utelates)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 160 C

Rør romtemperert smør og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til en lys og luftig krem i 5-10 min. 

Tilsett så en og en eggeplomme mens du rører dette sammen. Sikt så inn havremel og bakepulver og bland lett sammen med smørblandingen. Til slutt blander du inn melken.

Fordel røra likt i to kakeformer. 

Nå skal du piske eggehvitene luftige og da må du passe på at bakebollen er helt ren. Tilsett sukker, litt etter litt men du samtidig pisker og pisk du til du ha en blank, hvit og stiv marengs. Dette tar også 5-10 min. 

Fordel så marengsen over kakedeigen og lag litt bølger og struktur ved hjelp av slikkepotten. Tilslutt strør du mandelskiver over. 

Stekes i ca 45 min. Når marengsen er sprø er kaken ferdig. 

Men bunnene avkjøles lager du, eller tilbereder du, vaniljekrem. Bruker du ferdig pakke med vaniljekrem pisker du opp 2-3 dl kremfløte og blander dette sammen.   

Når du skal montere finner du frem et kakefat. Sett den ene bunnen på kakefatet og fordel krem på toppen, og eventult bær. 

Sett den andre bunnen på toppen og pynt med mere bær om ønskelig eller spiselige blomster. Eller du kan la det være med mandelskivene. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha