Vi gratulerer!

Flere av dere følger spent med på arbeidet som gjøres og forskningen på cøliaki. 

 

 

Universitet i Oslo (UiO) sin forskningspris 2022 ble tildelt professor Ludvig M Sollid for sine banebrytende bidrag til forskning på cøliaki og immunologi. 

Sollid er internasjonalt ledende på cøliakiforskning og immunologisk forskning. Hans bidrag til feltet er banebrytende, og mange av forskningsresultatene hans har vært avgjørende innen cøliakforskningen. Ved å studere sykdomsmekanismene for cøliaki, har han bidratt til innsikt i grunnleggende immunologiske prinsipper som kan anvendes på forskning på andre autoimmune sykdommer som diabetes, multippel sklerose og reumatoid artritt.

Forskningen hans har ledet frem til ny diagnostikk og nye behandlingsmetoder. Sollid er konsulent for flere utenlandske bioteknologiselskaper som har flere nye medikamentelle behandlinger for cøliaki under fase I, II eller III studier.

Sollid har bidratt vesentlig til at Avdeling for Immunologi er et av de fremste forskningsmiljøene på UiO og OUS. I 2015 ble hans forskningsgruppe, som den eneste innen biovitenskap, et av de fem verdensledende forskningsmiljøer ved UiO. Han har vunnet en rekke priser for sin fremragende forskning, både nasjonalt og internasjonalt.   

                                                                   kilde: uio.no 

Se link her til Sollid uttalelse her

I perioden 2018-2020 bidro Det Glutenfrie Verksted til denne forskningen gjennom å gi et beløp per pose solgt av våre produkter til forskning.

Du som leser dette har derfor bidratt til forskning gjennom kjøp av Det Glutenfrie Verksted sine produkter. 

Vi gratulerer Sollid med prisen! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha