25/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Bokhvete stir fry
Oppskrift på stir fry med red curry paste, ananas, kylling og bokhvete. En smakfull hverdagsmiddag på bare 20 minutter!
Du trenger (3-4 porsjoner):
- 1 pose Bokhvete boil-in-bag
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 ts Thai red curry paste
- 2 ts revet fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 paprika, i strimler
- 140 g ananas, i biter
- 50 g peanøtter eller cashewnøtter
- 40 ml glutenfri soyasaus eller tamari
- sort pepper
- chiliflak
Topping:
- 140 g ananas, i biter
- 6 ss hakket frisk koriander
- 3 ss hakket frisk (Thai) basilikum
- 3 vårløk, i biter
Dette gjør du:
1. Kok bokhveten som angitt på emballasjen.
2. Stek kjøttdeigen på medium varme i litt smør eller olivenolje. Tilsett red curry paste, ingefær, hvitløk og stek i 2-3 minutter.
3. Tilsett paprika, ananas og nøtter. Fortsett og stek i ca. 5 min. Hell over soyasaus/tamari og stek i 2-3 minutter til. Ha i kokt bokhvete og bland sammen. Smak til med sort pepper og chiliflak.
4. Bland sammen ananas, finhakket koriander og basilikum i en bolle.
5. Server stir fryen med ananas-urteblandingen og vårløk. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar