Bokhvetesalat

Bokhvete regnes faktisk som en av de mest nyttige matvekstene på jorden, og er naturlig glutenfri.

Rik på fiber, mineraler og vitaminer. Et godt og sunnere alterntiv til ris og pasta. Smaker godt som tilbehør til middag, i grøt og salater. 

Her gir vi deg oppskriften på en skikkelig digg salat. Om du serverer med noen gode rundstykker eller brød til så er denne også god til middag. 

 

 

Du trenger (2 porsjoner):

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag
  • 1 aubergine
  • 1/2 rødløk i strimler
  • Olivenolje
  • Frisk salat
  • Litt rømme
  • Revet sitronskall
  • Friske urter
  • Salt & Pepper

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 220° C 

Del auberginen på langs, og pensle godt med god olivenolje. Krydre med salt og pepper. Kle en bakeplate med bakepapir og legg begge halvdelene på bakeplaten med kuttsiden ned, og stek i ca 20 min til auberginen har falt litt sammen. La den hvile på stekebrettet mens du forbereder resten. 

Kok opp 1,25 dl vann, tilsett litt salt og kok bokhveten i ca 12 min. Avkjøles.

Server bokhveten ved siden av ønsket salat, legg på stekt aubergine, litt rødløk og gjerne en dressing og/eller litt rømme. Dryss over friske urter og krydre etter behov og ønske. 

Tips! Bland rømme med litt revet sitronskall og smak til med salt og pepper. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha