11/09/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ekornbrød
Vår nyeste bakemiks, Monicas Ekornbrød, leverer på både innhold og smak.
Rik på fiber, en kilde til protein og 100% fullkorn.
Brødet er superenkelt å lage, og du trenger kun å tilsette vann. Helt uten gjær og skikkelig, skikkelig godt!
Du trenger:
- 1 pose Monicas Ekornbrød
- 400 g vann
Dette gjør du:
1. Ha bakemiks og vann i en stor bakebolle og bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. La blandingen stå i 2-3 minutter før du blander deigen godt sammen igjen.
2. Form massen med fuktige hender til et ovalt brød og legg det på en bakeplate med bakepapir. Alternativt kan du ha deigen over i en godt smurt brødform på 25 x 10 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.
3. Sett brødet på midterste rille i en kald ovn og sett ovnen på 200°C (over- og undervarme). Stek i ca. 80 minutter, til brødet har fått en gyllen farge og sprø skorpe.
4. La brødet avkjøles helt på rist før du skjærer i det. Nyt med favorittpålegget ditt.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar