02/10/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ekornbrød med aprikos, fiken og tranebær
Bytt ut kjeksen til osten med dette smakfulle brødet med hasselnøtter, aprikoser, fiken og tranebær.
Brødet er superenkelt og raskt å lage med vår nyeste bakemiks Monicas Ekornbrød.
Rik på fiber, en kilde til protein og 100% fullkorn. Helt uten gjær og helt perfekt til ostefatet, men også veldig godt som det er. Kanskje med litt godt smør på?
Du trenger:
- 1 pose Monicas Ekornbrød
- 2 ts bakepulver
- 45 g tørkede aprikos, grovhakket
- 45 g tørkede fiken, grovhakket
- 45 g tørkede tranebær
- 400 g vann
Dette gjør du:
1. Ha bakemiks, bakepulver, aprikos, fiken, tranebær og vann i en stor bakebolle og bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. La deigen stå og svelle i 2–3 minutter.
2. Ha deigen over i en godt smurt brødform på 23 x 11 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.
3. Sett brødet på midterste rille i en kald ovn og sett ovnen på 200°C (over- og undervarme). Stek i ca. 80 minutter, til brødet har fått en gyllen farge og sprø skorpe.
4. La brødet avkjøles helt på rist før du skjærer i det. Server til et utvalg av gode oster med honning, eple eller pære i skiver og valnøtter.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar