Ekornbrød med aprikos, fiken og tranebær

Bytt ut kjeksen til osten med dette smakfulle brødet med hasselnøtter, aprikoser, fiken og tranebær.

Brødet er superenkelt og raskt å lage med vår nyeste bakemiks Monicas Ekornbrød.

Rik på fiber, en kilde til protein og 100% fullkorn. Helt uten gjær og helt perfekt til ostefatet, men også veldig godt som det er. Kanskje med litt godt smør på?

 

Du trenger:

  • 1 pose Monicas Ekornbrød
  • 2 ts bakepulver 
  • 45 g tørkede aprikos, grovhakket
  • 45 g tørkede fiken, grovhakket
  • 45 g tørkede tranebær 
  • 400 g vann

 


Dette gjør du:

1. Ha bakemiks, bakepulver, aprikos, fiken, tranebær og vann i en stor bakebolle og bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. La deigen stå og svelle i 2–3 minutter.

2. Ha deigen over i en godt smurt brødform på 23 x 11 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.

3. Sett brødet på midterste rille i en kald ovn og sett ovnen på 200°C (over- og undervarme). Stek i ca. 80 minutter, til brødet har fått en gyllen farge og sprø skorpe. 

4. La brødet avkjøles helt på rist før du skjærer i det. Server til et utvalg av gode oster med honning, eple eller pære i skiver og valnøtter. 


God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha