28/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ekornbrød med smak av jul
Ekornbrød med honning, valnøtter, dadler, tranebær og pepperkakekrydder.
Et ekstra godt og næringsrikt brød med smak av jul som gir påfyll i disse kalde dagene. Nyt det gjerne med godt smør og en varm kopp kaffe eller te når du vil kose deg med noe godt som likevel er litt sunt.
Du trenger:
- 1 pose Ekornbrød fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt ingefær
- ½ ts malt nellik
- ½ ts malt kardemomme
- ¼ ts malt muskatnøtt
- 60 g valnøtter, grovhakket
- 45 g tørkede dadler eller fiken, grovhakket
- 35 g tørkede tranebær
- 400 g lunkent vann*
- 30 g honning
* Vi tror dette brødet også kan være veldig godt med Kefir i stedet for vann.
Dette gjør du:
1. Bland sammen bakemiks, krydder, valnøtter, fiken og tranebær i en stor bakebolle.
2. Rør honning ut i vannet, og tilsett til det tørre. Bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott eller sleiv. La deigen stå og svelle i 2–3 minutter.
3. Form massen med fuktige hender til et ovalt brød og legg det på en bakeplate med bakepapir. Alternativt kan du ha deigen over i en godt smurt brødform på 25 x 10 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.
4. Sett brødet på nest nederste rille i en kald ovn og sett ovnen på 200°C (over- og undervarme). Stek i ca. 80 minutter, til brødet har fått en gyllen farge og sprø skorpe.
5. La brødet avkjøles helt på rist før du skjærer i det. Nytes med godt smør og en varm kopp kaffe eller med ditt favoritt julepålegg! Eller prøv med litt syltetøy og en god ost.
Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar