21/10/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ekornbrød med surdeig
Ekornbrød laget på surdeig er et mettende, næringsrikt brød som er snill med blodsukkeret.
Brødet er rik på fiber, en kilde til protein og 100% fullkorn.
Surdeig gjør baksten enda mer næringsrik og tolereres i tillegg bedre av mange sammenlignet med vanlig gjær. Vi håper det faller i smak!
Du trenger:
- 1 pose Monicas Ekornbrød
- 60 g surdeigsstarter
- 10 g honning
- 425 g vann, romtemperert
Dette gjør du:
1. Rør sammen surdeigsstarter, honning og vann i en bakebolle.
2. Tilsett Ekornbrød miksen og bland godt til deigen begynner å tykne litt. Deigen vil være veldig klissete.
3. Dekk til bakebollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 10-14 timer (avhengig av temperatur). Deigen vil ikke doble i størrelse, men du skal se at den har hevet noe og når du klemmer forsiktig på deigen skal den kjennes luftig ut.
4. Bland deigen godt sammen i 2-3 minutter og ha den deretter over i en godt smurt brødform på 23 x 11 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.
5. Dekk til brødformen og la deigen heve i ca. 2-3 timer på kjøkkenbenken. Hvis det er litt kjølig kan du sette deigen i ovnen med kun lyset på. Det gir akkurat nok varme til at surdeigen trives bedre og hever raskere. Deigen vil ikke doble i størrelse, men vil bare så vidt heve litt. Husk å ta ut deigen før ovnen settes på.
6. En halvtime før du skal steke brødet, sett ovnen på 220°C over- og undervarme.
7. Pensle brødet med vann og dryss over litt havregryn.
8. Stek brødet i 25 minutter på 220°C, skru temperaturen så ned til 200°C og stek i 45 minutter til.
9. La brødet bli helt avkjølt på rist før du skjærer i det. Nytes med godt pålegg.
Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses.
Kommentarer
Skriv en kommentar