Ekornbrød med surdeig

Ekornbrød laget på surdeig er et mettende, næringsrikt brød som er snill med blodsukkeret. 

Brødet er rik på fiber, en kilde til protein og 100% fullkorn.

Surdeig gjør baksten enda mer næringsrik og tolereres i tillegg bedre av mange sammenlignet med vanlig gjær. Vi håper det faller i smak!

 

Du trenger:

 

Dette gjør du:

1. Rør sammen surdeigsstarter, honning og vann i en bakebolle. 

2. Tilsett Ekornbrød miksen og bland godt til deigen begynner å tykne litt. Deigen vil være veldig klissete. 

3. Dekk til bakebollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 10-14 timer (avhengig av temperatur). Deigen vil ikke doble i størrelse, men du skal se at den har hevet noe og når du klemmer forsiktig på deigen skal den kjennes luftig ut. 

4. Bland deigen godt sammen i 2-3 minutter og ha den deretter over i en godt smurt brødform på 23 x 11 cm (du kan også kle brødformen med bakepapir). Glatt ut overflaten med litt vann.

5. Dekk til brødformen og la deigen heve i ca. 2-3 timer på kjøkkenbenken. Hvis det er litt kjølig kan du sette deigen i ovnen med kun lyset på. Det gir akkurat nok varme til at surdeigen trives bedre og hever raskere. Deigen vil ikke doble i størrelse, men vil bare så vidt heve litt. Husk å ta ut deigen før ovnen settes på. 

6. En halvtime før du skal steke brødet, sett ovnen på 220°C over- og undervarme. 

7. Pensle brødet med vann og dryss over litt havregryn. 

8. Stek brødet i 25 minutter på 220°C, skru temperaturen så ned til 200°C og stek i 45 minutter til. 

9. La brødet bli helt avkjølt på rist før du skjærer i det. Nytes med godt pålegg. 

 

Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha