08/10/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ekornkuler
Oppskrift på nydelige energikuler med sjokolade og hasselnøtter.
En super sunn ferrero rocher om du vil ;) Superenkelt å lage med vår nyeste bakemiks Monicas Ekornbrød.
Tilsett bare dadler, valnøtter, kakao, lønnesirup og vaniljepulver. Klare på minutter og perfekt for spontant søtsug.
Du trenger:
- ½ pose (225 g) Monicas Ekornbrød
- 50 g valnøtter
- 300 g Medjool dadler (vekt uten stein)
- 20 g kakao
- ½ ts vaniljepulver
- 50 g lønnesirup
Topping:
30 g finhakkede hasselnøtter
Dette gjør du:
1. Ha bakemiksen og valnøtter i en food processor og kjør til grovmalt, men ikke mel. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en tykk og klissete deig.
2. Rull til kuler, ca. 1 ss deig per kule. Rull kulene deretter i finhakkede hasselnøtter. Denne oppskriften gir ca. 26 kuler.
3. Sett kulene kaldt i en time før servering for den beste konsistensen, men de kan også serveres med en gang. Nyt!
Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opp til en uke. Kulene kan også fryses, og da holder de mye lenger.
Kommentarer
Skriv en kommentar