03/11/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt gresskarbrød
Har du forsøkt å bake med gresskarepuré?
Dette brødet ble helt himmelsk godt - grovt, saftig, smakfult og holdbart!
Brukte Eltefritt Brød miks, erstattet noe av væsken med gresskarpuré, tilsatte litt ekstra gresskarkjerner og stekte som vanlig.
Du får oppskriften her.
Du trenger:
- 1 pose Eltefritt Brød miks
- 1/2 ts tørrgjær
- ca 4 dl vann
- ca 375 gram gresskarpuré*
- 1 neve gresskarkjerner
*) Gresskarpuré: Sett ovnen på 200 °C. Fjern frø og "slintrer" fra gresskaret og skjær i skiver. Legg skivene på en stekeplate kledd med bakepapir. Ringle over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 30 min til bitene er møre. Avkjøles. Fjern skallet og del opp i biter og kjør disse sammen i en blender til du får en jevn puré.
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på baksiden av bakemiksen men reduser vannmengden du tilsetter til ca 4 dl. Bland godt sammen i en bakebolle med hjelp av en slikkepott. Legg til eller hold igjen noe av væsken om du følger deigen blir for tørr eller for våt. Gresskarpureén gjør deigen ekstra fuktig.
Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken over natten, min 10 timer.
Sett oven på 250° C ogla jerngryta varmes opp sammen med ovnen, min 30 min.
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og jobb deigen lett sammen. Legg gjerne deigen over på et bakepapir slik at du enkelt løfter brødet opp i gryta og setter på lokk.
Stekes på 245°C i 45 min, reduser temperaturen til 225°C og stek videre i 25 min.
Avkjøles på rist.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar