31/01/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt müslibrød
Et saftig, holdbart og utrolig godt brød. Rydd litt i kjøkkenskuffen og bruk det du har av frø og kjerner og tørket frukt. Her får du min blanding : )
Du trenger:
- 1 pose Eltefri Brød miks
- 1/2 ts tørrgjær
- 6 dl vann
- 1 neve hakkede valnøtter
- 1/2 neve hakkede pistasjnøtter
- 10 stk tørket aprikos skåret i store biter
- 6 stk tørket fiken skåret i biter
Dette gjør du:
- Finn frem en bakebolle og mål opp 6 dl kaldt vann.
- Tilsett så brød miksen og det du har av tilsetninger.
- Bland godt sammen ved hjelp av en slikkepott og sørg for at alt samler seg.
- Dekk bakebollen med plast og sett til heving over natten eller mens du er på jobb, min 8 timer
- Sett stekeovnen på 250 grader og la ovnen varmes opp med jerngryta i.
- Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen ut av bakebollen - elt den lett sammen og la den stå til heving under bakebollen til ovnen er varm.
- Ha litt ekstra mel i bunn av kjelen, ha deigen i, lag et kryss på toppen og sett på lokket.
- Stek på 250 grader i 45 min, skru ned temperaturen til 220 grader, ta av lokket og stek videre i ca 20 min.
Avkjøles på rist.
Nytes med litt godt smør eller ditt favorittpålegg.
TIPS! dette brødet kan du fint oppbevare i en brødpose på kjøkkenbenken. Alternativt deler du opp i skiver og frysner ned slik at du kan ta opp fortløpende når behovet og lysten på et godt brød melder seg.
Kommentarer
Skriv en kommentar