05/01/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Eltefritt surdeigsbrød med valnøtter
Dette eltefrie superbrødet med surdeig og valnøtter er super på mange måter!
Ikke bare er det super næringsrikt og supersaftig, det er også superenkelt å lage! Du kan bruke surdeigsstarter rett fra kjøleskapet, enklere blir det ikke!
Det er likevel viktig at starteren din har fått mat minst én gang i løpet av de siste 7 dagene før du bruker den, slik at det fortsatt er relativt god aktivitet i den.
Du kan lese mer om Monicas Superbrød her
Du trenger:
- 65 g aktiv surdeigsstarter
- 475 g lunkent vann (ca. 37°C)
- 10 g (1 ss) honning (kan sløyfes)
- 1 pose Monicas Superbrød
- 115 g valnøtter
Dette gjør du:
1. Ha vann, honning og surdeigsstarter i en bakebolle og bland godt.
2. Tilsett Superbrød miksen og valnøttene og bland godt i 3-5 minutter. Deigen vil være klissete, det skal være slik.
3. Kle et skjærebrett eller lite stekebrett med bakepapir og hvelv deigen ut på. Bruk en slikkepott eller fuktede hender til å forme deigen som et brød. Dekk til deigen ved å sette en bakebolle eller lignende over den, slik at deigen ikke tørker ut.
4. La deigen heve på kjøkkenbenken i 10-12 timer.
5. Plasser en støpejernsgryte på en rist midt i ovnen og forvarm ovnen på 230°C i minst 30 minutter.
6. Dryss litt mel over den ferdighevede deigen og lag mønster som ønsket. Ved å lage kutt i deigen kontrollerer du hvor brødet sprekker.
7. Legg deigen forsiktig i støpejernsgryta ved hjelp av bakepapiret. Legg lokket på og sett gryta tilbake i ovnen i 25 minutter. Fjern lokket etter 25 minutter, skru ned ovnen til 220°C og stek videre i 40 minutter.
8. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. Nytes med godt pålegg.
Tips!
Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses.
Kommentarer
Skriv en kommentar