Fylte bagels

Fylte bagels, en morsom vri på den amerikanske klassikeren 🥯 Bagels kokes kort i vann før de stekes, noe som gir en både saftig og sprø konsistens.

Perfekt til frokost eller matpakke, som tilbehør til suppe og salat, eller til å ha med på tur 🌿 

Vi har også delt en video av fremgangsmåten på Instagram. 

Du trenger (til 6 stk):

 

  • frø til pynt
  • egg til pensling
  • 1 ss sukker til vannet


Forslag til fyll:

• kremost blandet med litt pesto

• nutella

nøttesmør

• syltetøy (og kremost)

• ost


Slik gjør du:

1. Ha mel, vann, tørrgjær og olivenolje i en bakebolle. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5 minutter. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i ca. 75-90 min. 

2. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og del deigen opp i 6 emner. Deigen vil være litt klissete. Klem eller kjevle ett og ett emne til en rektangel på 17x13 cm. Legg ønsket fyll (ca. 3 ts) langs en av langsidene, og la det være igjen ca. 2 cm uten fyll på den ene siden. 

3. Rull deigen forsiktig til en pølse. Begynn å rulle i enden med fyllet. Bruk fingrene til å klemme deigkanten sammen. Form forsiktig til en sirkel. Klem siden uten fyll så tynn som du får den og skjøt endene sammen ved å brette den tynne kanten over den andre enden. Fest deigen godt, bruk eventuelt litt vann for å få det til å klistre sammen. 

4. Sett brødene på et stekebrett kledd med bakepapir, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca. 30-45 min. 

5. Sett stekeovnen på 210 grader. Fyll en bred kjele med 3-4 liter vann, tilsett 1 ss sukker og kok opp. Skru ned varmen så det slutter å koke og legg 3 bagels i vannet. La det trekke i ca. 2 min på hver side. Bruk hullsleiv og legg brødene på et klede og la det renne av. Kok opp vannet mellom hver gang. 

6. Legg brødene på et bakepapirkledd bakebrett. Pensle eventuelt med egg og dryss over frø. Stekes i ca. 25 min til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøles på rist. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha