11/01/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfrie Chia rundstykker
Nybakte rundstykker frister alltid. Og på tide med en fremsnakk av Focaccia miksen som nesten kan brukes til "alt" i tillegg til en vellykket focaccia, loff, rundstykker, pizza, fletteloff, brytebrød og nå denne siste oppskriften som overrasket hele familien tidlig en lørdags morgen ;)
Dette trenger du (til 11 store rundstykker):
- 2 poser med Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 100 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
- 4 ts Chia frø knuste
- 1 pk fersk gjær
- 1 boks Kesam/ Soyayoghurt
- 7 dl lettmelk/ melkefritt
- 40 gram smør
Dette gjør du:
- Finn frem og mål opp alle ingrediensene
- Smelt smør, tilsett melk og kesam og varm opp dette til fingerlunken temperatur
- Løs opp gjæren i væsken
- Hell væsken i bakebollen og tilsett de tørre ingrediensene
- Bland godt, min 5 min
- La heve min 30 min
- Kle et stekebrett med bakepapir
- Ta litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen.
- Del deigen opp i ønsket størrelser på rundstykkene og form de lett med hendene. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel, men ikke for mye. La heller deigen være klissete enn for tørr.
- Sett til ny heving, min 30 min mens ovnen varmes opp
- Stekes på 215 grader i ca 25 min.
- Avkjøles lett på rist før dere nyter en lang frokost, en sen lunsj, eller et godt kveldsmåltid.
God fornøyelse!
TIPS!
De du ikke spiser opp samme dag deler du i to og fryser ned. Så har du nydelige rundstykker på lur når du måtte ønske det :) Tines på benken, i ovnen på varmluft ca 10 min, eller i brødrister.
Kommentarer
Skriv en kommentar