17/09/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Granola med hasselnøtter
En bakemiks – mange muligheter!
Her får du en enkel oppskrift på en skikkelig god og næringsrik granola laget med vår nyeste bakemiks, Monicas Ekornbrød.
Den blir knasende sprø og gyllen og smaker perfekt sammen med yoghurt eller melk.
Du trenger:
- 1 pose Monicas Ekornbrød fra Det Glutenfrie Verksted
- 1½ ts kanel
- ½ ts kardemomme
- ½ ts vaniljepulver
- 0,7 dl eplejuice
- 20 g olje
- 80 g honning
- 80-100 g rosiner (bland inn etter steking)
Dette gjør du:
1. Forvarm ovnen til 140°C (over- og undervarme). Kle et stort stekebrett med bakepapir.
Bland bakemiksen, kanel, kardemomme og vaniljepulver i en stor bolle.
2. Bland eplejuice, olje og honning i en liten kjele og varm forsiktig opp til honningen har smeltet.
3. Hell blandingen over i bollen og bland godt sammen til alt er fuktet.
4. Ha alt over på et stekebrett og fordel det ut i et jevnt lag.
5. Stek midt i ovnen i cirka 40-60 minutter. Rør i blandingen hvert 10-15 minutt, slik at den blir jevnt stekt. Følg godt med mot slutten av steketiden slik at det ikke blir brent.
6. Avkjøl granolaen, tilsett rosiner, og hell deretter over på et stort glass eller i en boks. Den er holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.
Serveres med yoghurt, melk, skyr eller hva du måtte ønske. Topp gjerne med friske bær eller frukt.
God fornøyelse!
Tips: Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og fordele blandingen på flere brett.
Kommentarer
Skriv en kommentar