Grissini

Oppskrift på glutenfri grissini, uten gjær. Grissini er perfekt tilbehør på tapasbordet, til grillmat, supper og perfek tilbehør på sommerens utflukter.

 

Disse er enkle og raske å lage med vår Pizzamiks. Du kan variere topping etter ønske, men her brukte vi sesamfrø. Andre forslag er valmuefrø, linfrø, maldonsalt eller parmesan.

 

 

Du trenger:

  • 1 pose Pizzabunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 3 ss olje (evt. med smak)
  • sesamfrø til å drysse over


Dette gjør du: 

1. Forvarm ovnen til 220°C over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir. 

2. Ha Pizzamiks i en bakebolle, tilsett vann og olje og bland godt til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Du kan fint bruke hendene, deigen er enkel å jobbe med.

3. Del deigen i små emner (ca. 30-35 g) og rull ut lange tynne stenger. 

4. Bruk en dusjeflaske til å sprute vann på grissiniene (evt. pensle med vann) og rull dem i sesamfrø. Legg dem på stekebrettet med litt mellomrom.

5. Stek grissiniene i 10 minutter, skru temperaturen ned til 200°C og stek i 25 minutter til. Følg med på slutten av steketiden. Grissiniene skal få litt farge og bli helt harde. 

6. Avkjøl på rist. Nyt! 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha