06/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 5 Kommentarer
Pizzabunn
Vi har oppdatert en av våre første produkter og vår bestselger - Pizza miksen. Oppdateringen er så enkel at den gjør deigen mye enklere å jobbe med.
Bakgrunnen til dette produktet er like aktuell:
Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredags pizza’n en liten utfordring. Her fikk jeg masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv (heldigvis) og resultatet har blitt så bra!
GOD, GLUTENFRI PIZZABUNN!
Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn miksen smaker like godt uansett. Du tilsetter kun 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, blandes godt i en kjøkkenmaskin eller i en bakebolle og kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Denne trenger ingen heving.
Bruk gjerne ett ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!
LAG PIZZASNURRER ELLER CALZONE
Samme miks kan du enkelt lage calzone av, en stor, eller flere små.
Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid.
Dette produktet er testet og sertifisert lavFODMAP og derfor egnet for deg som følger lavFODMAP-diett. Anbefalt mengde: 100 gram per måltid.
TIPS!
Bak på pizzastein eller pizzagrill - perfekt bunn og herlig smak.
INGREDIENSER I GLUTENFRI PIZZABUNN
Maismel*, fullkorn rismel*, rismel*, bakepulver (hevemiddel: natrium bikarbonat), surhetsregulerende middel: cream of tartar, maismel*), malte psylliumskall, ris sirup pulver, 1,5% quinoa surdeigspulver* (quinoamel*, rismel*), havsalt.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
Kan inneholde spor av soya, nøtter, sesam, lupiner og sennep.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 1439 kJ (339 kcal)
Fett 1,1 g
Mettet fett 0,3 g
Karbohydrater 76,0 g
Sukkerarter 2,2 g
Fiber 3,6 g
Protein 4,2 g
Salt 2,12 g
Kommentarer
18/11/2019 av Randi Fischer Blichfeldt
Hei! Er det mulig å få kjøpe større pakningar til bruk i storhusholdning? Mvh Fugl Føniks Kaffibar Randi Blichfeldt
20/11/2019 av Monica
Hei Randi, foreløpig har jeg ingen løsning for det. Men hvor store forpakninger tenker du deg er optimalt for storhusholdning? 5 kg? Mvh Monica
26/02/2021 av Iren Isfeldt
Kan pizzadeigen heves over natten i kjøleskap? Har det noen betydning om den heves eller bakes direkte, som beskrevet på posen?
03/10/2021 av lene Donovan
Hei! Dere skriver at produktet er testet for lav Fodmap, inntil 100 gram. Er dette tørrvare eller er det etter ferdig stekt :)
09/04/2022 av Tommy Heldahl
Hei, Har det noen betydning om bunnen heves? eller bakes direkte, som beskrevet på posen?
Skriv en kommentar