Pizzabunn

Pizzabunn

Vi har oppdatert en av våre første produkter og vår bestselger - Pizzabunn miksen. Oppdateringen er så enkel at den gjør deigen mye enklere å jobbe med.

Bakgrunnen til dette produktet er like aktuell:

Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredags pizza’n en liten utfordring. Her fikk jeg masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv (heldigvis) og resultatet har blitt så bra!

 

GOD, GLUTENFRI PIZZABUNN!

Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn miksen smaker like godt uansett. Du tilsetter kun 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, blandes godt i en kjøkkenmaskin eller i en bakebolle og kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Denne trenger ingen heving.

Bruk gjerne ett ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!

 

LAG PIZZASNURRER ELLER CALZONE

Samme miks kan du enkelt lage calzone av, en stor, eller flere små.

Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid.

Vi har også oppskrift på enkel, glutenfri surdeigspizza - følg linken.

Dette produktet er testet og sertifisert lavFODMAP og derfor egnet for deg som følger lavFODMAP-diett. Anbefalt mengde: 100 gram per måltid.

 

TIPS!

Bak på pizzastein eller pizzagrill - perfekt bunn og herlig smak.

 

INGREDIENSER I GLUTENFRI PIZZABUNN

Maismel*, fullkorn rismel*, rismel*, bakepulver (hevemiddel: natrium bikarbonat), surhetsregulerende middel: cream of tartar, maismel*), malte psylliumskall, ris sirup pulver, 1,5% quinoa surdeigspulver* (quinoamel*, rismel*), havsalt. 

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

Kan inneholde spor av soya, nøtter, sesam, lupiner og sennep.

 

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

Energi 1439 kJ (339 kcal)

Fett 1,1 g

Mettet fett 0,3 g

Karbohydrater 76,0 g

Sukkerarter 2,2 g

Fiber 3,6 g

Protein 4,2 g

Salt 2,12 g *)

*)

Andelen salt kan her være litt misvisende og du kan lese årsaken her:

Alle våre produkter forholder seg til, og følger EUs matinformasjonsforordning ( EU Food Information Regulation), som spesifiserer hvordan næringsverdier, og da spesielt salt, skal deklareres på emballasjen.

Denne forordningen krever at alle ingredienser som inneholder natrium i en hvilken som helst form er inkludert i "salt"-verdien. Dette inkluderer natrium i havsalt, men også natrium i bakepulver.

Den endelige saltverdien beregnes slik: salt = natrium x 2,5.

Pizzablandingen inneholder både bakepulver og salt og dermed blir verdien vist for begge disse og i dette tilfellet hele 2,12. Dette kan definitivt være forvirrende, fordi det faktisk er natriumet, ikke saltet som oppgis.

0
Feed

Kommentarer

18/11/2019 av Randi Fischer Blichfeldt

Hei! Er det mulig å få kjøpe større pakningar til bruk i storhusholdning? Mvh Fugl Føniks Kaffibar Randi Blichfeldt

20/11/2019 av Monica

Hei Randi, foreløpig har jeg ingen løsning for det. Men hvor store forpakninger tenker du deg er optimalt for storhusholdning? 5 kg? Mvh Monica

26/02/2021 av Iren Isfeldt

Kan pizzadeigen heves over natten i kjøleskap? Har det noen betydning om den heves eller bakes direkte, som beskrevet på posen?

03/10/2021 av lene Donovan

Hei! Dere skriver at produktet er testet for lav Fodmap, inntil 100 gram. Er dette tørrvare eller er det etter ferdig stekt :)

09/04/2022 av Tommy Heldahl

Hei, Har det noen betydning om bunnen heves? eller bakes direkte, som beskrevet på posen?

20/01/2024 av Hege

Dere har mange gode produkter! Men, denne pizzabunnmiksen inneholder over 2 gram salt pr 100 gram. Er dette nødvendig? Dette blir alt for salt etter manges smak. Til sammenligning har Møllerens pizzabunnmiks kun 0,7 g salt.…

23/01/2024 av Monica

Svar til Hege angående saltinnholdet i vår Pizzabunn miks: Alle våre produkter forholder seg til, og følger EUs matinformasjonsforordning ( EU Food Information Regulation) som spesifiserer hvordan næringsverdier, og da spesielt salt, skal deklareres på emballasjen. Denne forordningen krever at alle ingredienser som inneholder natrium i en hvilken som helst form er inkludert i "salt"-verdien. Dette inkluderer natrium i havsalt, men også natrium i bakepulver. Den endelige saltverdien beregnes slik: salt = natrium x 2,5. Pizzablandingen inneholder både bakepulver og salt og dermed blir verdien vist for begge disse og i dette tilfellet hele 2,12. Dette kan definitivt være forvirrende, fordi det faktisk er natriumet, ikke saltet som oppgis. Vi må følge gjeldene regler men vi vurderer måter å kommunisere dette på en enklere måte. Mvh Monica

Skriv en kommentar

hCaptcha