Langpannekake med havre, quinoa, chia og marengs

Ut på tur eller bare fysen på noe godt? 

Denne langpannekaken er perfekt å forberede for å ha med til en aktiv helg, eller en helg med mest kos og avslapping. 

Mengden grove kornsorter gjør den både smart og "nesten" litt sunn.  

 

Du trenger: 

Kakebunn:

  • 250 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted (denne inneholder nyttige ingredienser som glutenfri havregryn, poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak, linfrø og chiafrø)
  • 50 gram sukker
  • 4 eggeplommer
  • 175 gram smeltet smør
  • 50 gram sjokoladeknapper/ hakket mørk sjokolade

Marengs:

  • 4 eggehviter
  • 75 gram sukker

Pynt:

  • Hasselnøtter og mandler til pynt (eller dine favoritter)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C.

Start med kakebunnen. Bland Musli med Chia, sukker og smeltet smør. Tisslutt tilsetter du sjokoladebitene. Bland godt sammen og la deigen stå å hvile mens du finner frem liten langpanne (20x30 cm). Kle denne med bakepapir. Ha deigen over og fordel den jevnt utover.   

Stekes i ca 15 min. Ha kaken ut av ovnen og la den hvile på en bakerist mens du forbereder marengsen. 

Pisk eggehvitene stive mens til tilsetter sukker litt og litt. Pisk til du har en blank og fin marengs. 

Bre marengsen utover kakebunnen og strø hakkede nøtter over. 

Stek videre på 150 C i ca 25 min.

Avkjøl kaken på bakerist, i formen. Del så opp i kakebiter. 

Har du en liten langpanneform med lokk så er den perfekt å ha med bort eller på tur.

 

God fornøyelse!  

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha