13/06/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Larb Gai, thailandsk kyllingsalat, med bokhvete
Larb Gai er en rask, smakfull og næringsrik hverdagsmiddag – perfekt nå som den norske nykålen er i sesong!
Tradisjonelt serveres denne retten med ris, men her har vi byttet til bokhvete for ekstra næring og et jevnere blodsukker.
Larb Gai var helt nytt for oss men enkelt forklart kan det oversettes til thailandsk kyllingsalat.
Oppskriften er inspirert av @linn_sprudlendesunn som serverte den med en skikkelig digg peanøttsaus som vi bare måtte prøve! Takk for inspo!
Du trenger (4-6 porsjoner):
- 2 poser Bokhvete boil-in-bag fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts maizena (maisstivelse)
- 3 ss vann
- 3 ss limejuice (1-2 lime)
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss olje
- ½ rød chili, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss finhakket fersk ingefær
- 500 g kyllingfilet skåret i mindre biter, eller kyllingkjøttdeig
- ½ rødløk i tynne skiver
- en neve frisk koriander, grovhakket
- en neve frisk mynte, grovhakket
Peanøttsaus:
- 6 ss peanøttsmør
- saften fra 1/2 lime
- 3 ss soyasaus
- 1 ts finhakket rød chili
- vann til ønsket konsistens (6+ ss)
Tilbehør:
- 1 nykål eller 4 hjertesalater
Forslag til topping:
- Koriander
- Agurk i terninger
- Mango i terninger
- Hakket vårløk
- Grovhakkede peanøtter
- Chili i skiver
- Limebåter
Dette gjør du:
1. Kok bokhveten som angitt på emballasjen. Ta ut av posen og ha over i en bolle.
2. Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen i en liten skål. Ha i vann til ønsket konsistens.
3. Rør sammen maizena, vann, limejuice og fiskesaus i en liten bolle. Sett til side.
4. Varm opp 2 ss olje i en stekepanne på medium-høy temperatur. Ha i chili, ingefær og hvitløk og stek i ca. 1 minutt.
5. Ha i kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig og skru opp temperaturen. Stek i 3-4 minutter til kyllingen er nesten gjennomstekt.
6. Tilsett sausen du laget i steg 3. Stek under omrøring i 1 minutt, til sausen har tyknet.
7. Ta stekepannen fra varmen og rør inn rødløk, koriander og mynte.
8. Riv av bladene på nykålen eller hjertesalaten og fordel utover et fat.
9. Ha bokhvete og kyllingblandingen i bladene. Topp med peanøttsaus og ønsket topping.
Wrap sammen og nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar