Matpakkebrød med surdeig

Et superenkelt surdeigsbrød til matpakken.

Oppskriften er laget for å være så enkel som mulig, slik at du kan komme i gang med brødbaking i hverdagen. Den inneholder en liten mengde surdeigsstarter, slik at deigen må heve lenge. Perfekt å sette deigen før du legger deg slik at du har nystekt brød til frokost. Eller sett deigen før du går på jobb på morgenen, så er brødet klart til å stekes når du kommer hjem. 

 

Du trenger:

  • 465 g vann
  • 17 g fiberhusk
  • 100 g aktiv surdeigsstarter
  • 20 g olivenolje
  • 1 pose Nistebrød miks
  • 75 g potetmel
  • 5 g salt 


Dette gjør du:

1. Kle en brødform (23 x 13 cm) med bakepapir eller smør den rikelig med smør/olje. 

2. Visp sammen vann og fiberhusk i en bakebolle. Fortsett og visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i ca. 10 minutter. 

3.. Tilsett surdeigsstarter og olivenolje og bland godt sammen. Tilsett 1 pose Nistebrød miks, potetmel og salt og elt deigen godt i 5-10 minutter. Deigen vil være litt klissete, det skal være slik.

4. Ha deigen over på en lett oljet overflate og form den til en rektangel på 20 x 30 cm. Rull opp fra den korte siden. Legg deigen med sømmen ned i brødformen. Dekk til og la deigen heve på kjøkkenbenken i 8-11 timer (jo varmere det er, jo raskere går det). Brødet skal heve en del, men dobles ikke i størrelse. 

5. Sett stekeovnen på 220°C, over- og undervarme, og forvarm i minst 30 minutter. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp. 

6. Pensle brødet med litt vann og dryss over havregryn eller frø. Snitt brødet et par ganger på tvers med en deigsnitter eller en skarp kniv. Da kontrollerer du bedre hvor det sprekker.

7. Sett brøddeigen i ovnen, hell kokende vann i den ildfaste formen og lukk døren med en gang. Stek brødet i 25 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampfunksjonen) og stek brødet i 35 minutter til. Ta brødet ut av ovnen og ta det forsiktig ut av brødformen. Sett brødet tilbake i ovnen på risten og stek i 30 minutter til. Hvis brødet blir for brunt legger du aluminiumsfolie over (den blanke siden opp). 

8. Avkjøles på rist. La brødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. Nyt!


Oppbevaring: Brødet holder seg i 3-4 dager i romtemperatur pakket inn i et rent kjøkkenhåndkle. Etter det bør det skjæres i skiver og fryses. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha