Rødkålsalat med smak av jul

Vår rødkålsalat med bokhvete vil gjøre tiden frem til jul litt lettere og litt lysere, i tillegg til å løfte enhver juletallerken til nye høyder! Fargerik, knasede sprø og fruktig. Bokhvete har en mild, nøtteaktig smak som passer perfekt i denne salaten. 


Salaten kan lages med kokt bokhvete eller sprøstekt bokhvete. Se fremgangsmåte for sprø bokhvete under oppskriften. 

 

Du trenger dette til Rødkålsalat (4-6 porsjoner):

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag fra Det Glutenfrie Verksted
  • ½ rødkål 
  • 2 appelsiner eller 4-5 klementiner
  • 1 eple 
  • 100 g valnøtter, grovhakket
  • 70 g tørkede tranebær
  • 1 håndfull persille, grovhakket 


Dressing:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss eplesidereddik
  • 2 ss appelsinjuice
  • 2 ts Dijon sennep
  • 2 ts honning
  • salt og kvernet pepper


Dette gjør du:

1. Kok Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. La posen renne av seg i et dørslag. 

2. Visp sammen olivenolje, eplesidereddik, appelsinjuice, Dijon sennep og honning til dressingen. Smak dressingen til med salt og pepper.

3. Rens og finsnitt rødkålen. 

4. Skrell appelsiner (eller klementiner) og skjær i jevne biter. Skrell eplet og skjær terninger eller tynne skiver. 

5. Bland rødkål, bokhvete, appelsin, eple, valnøtter, tranebær og persille med halvparten av dressingen i en stor salatbolle.

6. Server salaten med resten av dressingen ved siden av. Nyt!

 

Sprø bokhvete:

1. Kok Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. La posen renne av seg i et dørslag. 

2. Sett ovnen på 200°C. Kle et stort stekebrett med bakepapir. Ha bokhveten over på stekebrettet. 

3. Ringle 1 ss olivenolje over bokhveten og bland godt sammen. Fordel bokhveten jevnt utover stekebrettet, og stek i ovnen 25-40 minutter. Rør litt i bokhveten underveis, slik at den blir jevnt stekt. Følg med mot slutten av steketiden så det ikke blir brent. Avkjøl mens du lager salaten.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha