06/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rødkålsalat med smak av jul
Vår rødkålsalat med bokhvete vil gjøre tiden frem til jul litt lettere og litt lysere, i tillegg til å løfte enhver juletallerken til nye høyder! Fargerik, knasede sprø og fruktig. Bokhvete har en mild, nøtteaktig smak som passer perfekt i denne salaten.
Salaten kan lages med kokt bokhvete eller sprøstekt bokhvete. Se fremgangsmåte for sprø bokhvete under oppskriften.
Du trenger dette til Rødkålsalat (4-6 porsjoner):
- 1 pose Bokhvete boil-in-bag fra Det Glutenfrie Verksted
- ½ rødkål
- 2 appelsiner eller 4-5 klementiner
- 1 eple
- 100 g valnøtter, grovhakket
- 70 g tørkede tranebær
- 1 håndfull persille, grovhakket
Dressing:
- 6 ss olivenolje
- 2 ss eplesidereddik
- 2 ss appelsinjuice
- 2 ts Dijon sennep
- 2 ts honning
- salt og kvernet pepper
Dette gjør du:
1. Kok Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. La posen renne av seg i et dørslag.
2. Visp sammen olivenolje, eplesidereddik, appelsinjuice, Dijon sennep og honning til dressingen. Smak dressingen til med salt og pepper.
3. Rens og finsnitt rødkålen.
4. Skrell appelsiner (eller klementiner) og skjær i jevne biter. Skrell eplet og skjær terninger eller tynne skiver.
5. Bland rødkål, bokhvete, appelsin, eple, valnøtter, tranebær og persille med halvparten av dressingen i en stor salatbolle.
6. Server salaten med resten av dressingen ved siden av. Nyt!
Sprø bokhvete:
1. Kok Bokhvete boil-in-bag som angitt på pakken. La posen renne av seg i et dørslag.
2. Sett ovnen på 200°C. Kle et stort stekebrett med bakepapir. Ha bokhveten over på stekebrettet.
3. Ringle 1 ss olivenolje over bokhveten og bland godt sammen. Fordel bokhveten jevnt utover stekebrettet, og stek i ovnen 25-40 minutter. Rør litt i bokhveten underveis, slik at den blir jevnt stekt. Følg med mot slutten av steketiden så det ikke blir brent. Avkjøl mens du lager salaten.
Kommentarer
Skriv en kommentar