24/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rundstykker med squash
Sommer og sol og norske grønnsaker på sitt beste! Vi heier på den norske bonden (og deg med egen kjøkkenhage), og deler denne oppskriften på saftige rundstykker med revet squash.
Disse smaker nydelig som de er med godt pålegg, og passer også perfekt som tilbehør ved siden av salater, supper og gryteretter. I tillegg er det en perfekt måte å få barna til å spise litt ekstra grønnsaker.
Du trenger (10 rundstykker):
- 1 pose Monicas Rundstykker fra Det Glutenfrie Verksted
- 8 g bakepulver*
- 150 g squash, grovt revet
- 345 g vann
* kan sløyfes, men da blir rundstykkene mindre luftige
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 220°C. Kle et stekebrett med bakepapir.
2. Rasp squashen på et grovt raspejern. Ikke klem ut vannet, alt skal i deigen.
3. Bland bakemiks og bakepulver i en stor bakebolle og tilsett vann og revet squash. Bland godt sammen med hjelp av en sleiv eller slikkepott. La deigen hvile i ca. 10 minutter før du blander deigen sammen igjen.
4. Form rundstykker ved hjelp av hendene. Deigen er klissete, så fukt hendene før du former rundstykker. Om du vil ha 10 like rundstykker veier du opp ca. 97 gram per rundstykke.
5. Plasser stekebrettet midt i ovnen og stek i ca. 30 min.
6. Avkjøles på rist og nytes som de er, eller med ditt favorittpålegg. God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar