28/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Monicas rundstykker med tranebær og valnøtter
Oppskrift på våre favorittrundstykker for en rask og ekstra god frokost i juletiden.
Rundstykkene trenger ingen hevetid og er ferdige på under en time. I tillegg er disse 100% fullkorn og gir deg lengre metthetsfølelse.
Du trenger (10 rundstykker):
- 1 pose Monicas Rundstykker fra Det Glutenfrie Verksted
- 65 g tørkede tranebær
- 65 g valnøtter, grovhakket
- 425 g vann, kaldt eller romtempereret
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 210°C. Kle et stekebrett med bakepapir.
2. Ha bakemiks, tranebær, valnøtter og vann i en stor bakebolle og bland godt sammen med hjelp av en sleiv eller slikkepott. La deigen stå i ca. 3 minutter før du blander den sammen igjen.
3. Form rundstykker ved hjelp av hendene. Deigen er klissete, så fukt hendene med litt vann. Om du vil ha like rundstykker veier du opp ca. 100 gram per rundstykke. Legg rundstykkene på stekebrettet med 5-6 cm mellomrom.
4. Stek rundstykkene midt i ovnen i 20-25 minutter.
5. Avkjøles på rist og nytes med godt smør, brunost og annet godt pålegg.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar