Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler er en favoritt på høsten.

Den tar under en time å lage og passer perfekt som dessert eller bare noe godt til kaffen. Denne smuldrepaien har vi laget med vår nyhet Monicas Ekornbrød som inneholder masse frø, kjerner og nøtter og dermed gjør den ekstra sprø, og næringsrik.

 

Server gjerne med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

 

Du trenger:

 

Eplefyll:

  • 5 epler
  • 40 g sukker eller kokossukker
  • 1 ts kanel
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts ingefær
  • ¼ ts muskatnøtt


Smuldre-topping:

  • 225 g (½ pose) Monicas Ekornbrød fra Det Glutenfrie Verksted
  • 75 g sukker eller kokossukker
  • 75 g smør, kaldt, i terninger

 

Dette gjør du:

1. Forvarm ovnen til 190°C, over- og undervarme. 

2. Skrell og rens eplene og skjær de i smale båter.

3. Bland eplene sammen med sukker, kanel, vaniljepulver, ingefær og muskatnøtt. 

4. Ha eplebitene over i en paiform eller annen ildfast form.

5. Ha bakemiksen, sukker og smør i en bakebolle og smuldre med fingrene. Dryss blandingen jevnt over eplebitene.

6. Stek smuldrepaien på nest nederste rille i ovnen i ca. 35–40 minutter til toppen er gyllen og eplene er myke. Serveres varm eller lun, gjerne toppet med vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis. 


God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha