Sommersalat med bokhvete

Oppskrift på en forfriskende salat med vannmelon, fetaost, bokhvete, ruccola og mynte – en skikkelig smaksbombe som garantert blir en favoritt gjennom hele sommeren!

Bokhvete har en mild, nøtteaktig smak som passer perfekt sammen med de andre ingrediensene. Salaten kan serveres som et lett måltid i seg selv, eller som tilbehør til grillmat.

 

Du trenger (4-6 porsjoner):

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 500 g vannmelon (vekt uten skall)
  • 100 g fetaost
  • ½ rødløk
  • saften av 2 lime
  • 80 g spekeskinke
  • 250 g cherrytomater
  • 130 g ruccola 
  • 1 stor håndfull frisk mynte
  • 35 g pinjekjerner
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper

 

 

Dette gjør du:

1. Kok bokhveten etter anvisning på pakken. Ta ut av posen og avkjøl helt. 

2. Skjær rødløk i tynne skiver, ha det i en liten bolle og hell over limesaft. 

3. Stek spekeskinke på middels varme i litt smør til de blir sprø. La dem renne av på litt kjøkkenpapir. 

4. Kutt vannmelon og fetaost i terninger. Del tomatene i to eller fire. Grovhakk mynte.

5. Ha ruccola, vannmelon, fetaost, cherrytomater, mynte, pinjekjerner og bokhvete i en stor salatbolle. Ta rødløken ut av limesaften og ha det i salatbollen. Ta vare på limesaften. 

6. Lag dressingen ved å tilsette olivenolje og balsamicoeddik til limesaften. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

7. Hell dressingen over salaten og bland alt godt sammen. Server med sprø spekeskinke på toppen. God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha